Vlaams huurgarantiefonds gestart

Op 1 januari 2014 startte het Vlaams huurgarantiefonds. Dit huurgarantiefonds beschermt verhuurders tegen inkomensverlies indien een huurder de huur niet kan betalen. Als je als verhuurder bent aangesloten bij het huurgarantiefonds, is je huuropbrengst voor een bepaalde periode gegarandeerd. Elke private woningverhuurder die een nieuw huurcontract afsluit vanaf 1 januari 2014, kan zich vrijwillig aansluiten bij het huurgarantiefonds. Aansluiten kan tot uiterlijk 2 maanden na het ondertekenen van het huurcontract en kost 75 euro.

Meer info: www.wonenvlaanderen.be

Hezeschrans tijdelijk terug opengesteld

Op 23 januari werd de Hezeschrans terug opengesteld in enkelrichting, uitrijdend Lammerdries naar Herentalseweg. Dit tot de werken van Fluxus op Olens grondgebied beëindigd zijn. Het einde van de werken wordt verwacht eind februari.

Meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Een afspraakje in de bib

Ben jij niet graag alleen met Valentijn? Doe dan mee met onze bibdate! Op vrijdag 14 februari kunnen alle 30 plussers die graag nieuwe mensen leren kennen, in de bib terecht voor een gezellige avond met verrassende ontmoetingen. Via een doorschuifsysteem kom je grappige anekdotes, bijzonderheden, en favoriete boeken van de andere deelnemers te weten. Wie weet ontmoet je er wel een soulmate. De bib trakteert met drankje en borrelhapje. De date start om 19u30. Inschrijven kan tot 12 februari.

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Infoavond ‘Samen Inburgeren’

Het project ‘Samen Inburgeren’ wil anderstalige nieuwkomers de kans geven om Geel beter te leren kennen. Dit project brengt nieuwkomers en Geelse inwoners samen in een duo. Deze duo’s spreken elke twee weken af om samen iets leuks te doen. Woon je al een tijdje in Geel? Spreek je goed Nederlands en wil je je steentje bijdragen aan integratiekansen van nieuwkomers? Kom naar hetinfomoment op woensdag 5 februari 2014 om 19u30 in het stadhuis. Inschrijven voor het project kan tot 21 februari 2014.

Meer info: Dienst Gelijke Kansen,  014 56 73 11, virginie.hannes@geel.be

Bib vlot bereikbaar via hoofdingang

Vanaf maandag 3 februari gaat de extra ingang langs de achterkant van de bib definitief dicht. Deze tijdelijke ingang kwam er naar aanleiding van de wegenwerken en de aanleg van de bereikbaarheidsas. Ondertussen is de bib opnieuw bereikbaar via de hoofdingang.

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Appartementen te huur

Het stadsbestuur heeft momenteel drie appartementen te huur die deel uitmaken van de site van het Gasthuismuseum. De verhuring wordt verzorgd door Stef Proost Immobiliën. Twee appartementen bestaan uit: inkomhal, woonkamer met parket, ingerichte keuken, wasplaats/berging, badkamer, toilet, twee slaapkamers, berging en een autostaanplaats. De huurprijs bedraagt 594 euro en 620 euro. Het derde appartement heeft slechts één slaapkamer. De huurprijs bedraagt 495 euro. Huurders betalen maandelijks 100 euro gemeenschappelijke kosten.

Meer info: www.geel.be

Heraanleg verkeersplateuas

Op 24 januari 2014 startte de stad met de heraanleg van de verkeersplateaus op het kruispunt Gooreind - Zwaluwenstraat en Gooreind – Patrijzenstraat in woonwijk Leunen. De helling van de plateaus wordt aangepast. De hinder zal twee weken duren. De werken worden uitgevoerd in drie fasen. Tijdens de werken worden de straten beurteling afgesloten.

Meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Op stap met de gids: ‘Stelen, een slapend dorp?’

Op zondag 2 februari organiseertToerismeGeel een twee uur durende wandeling in Stelen. Onder leiding van een ervaren gids kom je meer te weten over dit slapend dorp.  Stelen is letterlijk van de wereld afgesloten door snelwegen, water en een steeds meer uitdijende industrie. Voor velen is dit charmante gehucht gedoemd om op termijn te verdwijnen. Wandel mee langs een intiem kerkje, een bijzonder kerkhof, moosputten waar ‘den duivel’ huisde en een recent stukje landschapsgeschiedenis. De wandeling vertrekt om 14u aan de Sint-Apolloniakerk in Stelen. Deelnemen is gratis.

Meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Enquête arbeidskrachten

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie organiseert een enquête naar de arbeidskrachten. Ook enkele Geelse huishoudens werden geselecteerd om deel te nemen. Deelname aan de enquête is verplicht op basis van het KB van 10 januari 1999. De antwoorden en gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Een afgevaardigde van de Directie zal zich vanaf 3 februari met een legitimatiekaart aanbieden. De betrokken huishoudens werden reeds per brief verwittigd.

Meer info: 0800 92 502